O GroVia pralnih plenicah

grovia plenice

O GroVia pralnih plenicah

Misija

The Natural Baby Company in njihova hčerinska GroVia si prizadevata za najvišjo kakovost ter zdravju in okolju prijazne artikle. Svoje zaposlene in stranke skušajo obogatiti z znanjem o naravnem starševstvu, ki bo na naš planet vplival le pozitivno.

Skromni začetki

Kar se je začelo z Montana’s Diaper Store, spletno trgovino, ki jo je njena ustanoviteljica, Kim Ormsby, vodila iz svoje pralnice, se je hitro razvilo v inspiracijo, ki bi do temeljev pretresla industrijo naravnega starševstva. Kim je leta 2008 ustvarila linijo ekoloških artiklov za starše, ki rešujejo vsakodnevne zagate starševstva in tako odprla zelo The Natural Baby Company. Leta 2009 je The Natural Baby Company uspela z izdajo GroVia modernih, a ekoloških pleničnih sistemov. Od takrat je GroVia spremenila veliko življenj. To jih je prisililo, da rastejo kot podjetje. Spodbudilo in še kar jih spodbuja, da rastejo kot družina ter jih je prisililo, da rastejo kot starši. Dala nam je tudi možnost, da naši in njihovi dojenčki zrastejo v zdrave in zavedne otroke.

GroVia in Certifikati ter nagrade

Verjetno ste že ugotovili, da je na GroVii nekaj posebnega, v primerjavi z ostalimi znamkami pralnih plenic… Ampak če potrebujete še dodatne dokaze, berite dalje… 🙂

Global Organic Textile Standard (“GOTS”)

Na žalost je termin “organsko” oz. “ekološko” v tem potrošniškem svetu velikokrat zlorabljen. Cena organskih artiklov je višja, zato verjamemo, da če jo že plačate, da res dobite to, kar ste plačali. Ravno zaradi tega je certifikat neodvisne agencije tako zelo pomemben. Pri GroVii so se potrudili in izdelali kar nekaj produktov, ki so certificirano organski in imajo minimalen okoljski odtis ter so izdelani po načelih “fair trade”. Zaradi tega so vsako leto pod revizijo IMO certificiranja, ki zagotavlja, da organski produkti dosegajo zastavljene ideale. Vsi produkti morajo biti izdelani po fair trade načelih, … kljub temu da jih nekaj ni organskih. Za IMO certificiranje so se odločili na podlagi več kot 20-letnega delovanja in izkušenj družbe ter so eden vodilnih svetovnih organizacij, ki izdaja certifikate za fair-trade in okolju-prijazno.

Nagrade za oblikovanje

Spodaj je nekaj nagrad za inovacije in oblikovanje, ki jih je GroVia prejela skozi leta svojega delovanja. Zgleda da res nekaj delajo prav! grovia nagrade

Ste se kdaj vprašali, kje so pralne plenice GroVia izdelane?

Kot prodajalca sva s partnerko ponosna, da uvažava pralne plenice, ki so izjemne kvalitete. Dandanes je skoraj vse narejeno na Kitajskem, kjer zaposleni trpijo v slabih delovnih razmerah, njihovi produkti pa škodujejo okolju. Z veseljem sva ugotovila, da kljub temu, da pleničke izdelujejo v družinski tovarni na Kitajskem, so ljudje zaposleni v dobrem okolju, kjer upoštevajo delovno etiko in so za delo pošteno plačani. GroVia je tako ustvarila mnogo delovnih mest po svetu. Kim Ormsby se zelo trudi, da ustvarja dobre vezi s produkcijsko družino v severnem delu Kitajske (poleg ZDA in Pakistana) in z njimi deli uspeh svojega podjetja. Verjame, da je njeno podjetje dobro toliko kolikor so dobri posamezniki, s katerimi delajo. Ko je Kim začela z GroVio, se je morala odločiti, ali bo v ZDA uvozila že narejene izdelke ali le material, iz katerega bodo potem narejene pleničke. Kar v nekaj domačih in tujih tovarn so poslali kroje, po katerih so naredili pleničke. A nikjer jih niso bolje izdelali kot v izbrani tovarni na Kitajskem. Prepričani so tudi, da je za okolje vseeno bolje, če uvozijo že končan izdelek (brez odpadnega materiala) kot pa da uvozijo tone materiala. Kim in njeni sodelavci gredo velikokrat na Kitajsko na obisk v tovarno, ne le da z njimi sodelujejo pri posebnih projektih, temveč da z njimi preživijo tudi nekaj časa. GroVia in njihova proizvodnja se morajo držati strogih sporazumov o standardih, ki zagotavljajo pošteno plačilo ter poštene delovne pogoje za svoje zaposlene. V svoji proizvodnji odločajo tako o izbiri materiala kot o etičnih poslovnih praksah. So eni redkih, ki jim IMO vsako leto naredi (dokaj drago) revizijo in certificira njihove ekološke produkte ter preveri etični in fair-trade vidik procesov proizvodnje. Tako zagotovo vedo, da zagotavljajo odlična službena razmerja tako v ZDA kot drugod po svetu. Kljub temu, da so ponosni na to, da nekaj proizvodov naredijo v ZDA, vejo da njihovi delavci drugod po svetu prispevajo h kakovosti in inovativnosti, ki so značilnost blagovne znamke GroVia.  Poleg IMO certificiranja jih je B Corporation v letu 2015 imenoval za enega najboljših podjetjih na svetu. To pomeni, da je bil ves proces proizvodnje od bombažnega polja do končnega produkta podvržen mikroskopskemu pregledu. Preučili pa so tudi kako so posamezniki od polja do vodilnih stolčkov, ki so vključeni v podjetje, plačani in poskrbljeni. Več informacij o teh pralnih plenicah in same plenice najdete tukaj…
Kim z vodjo tovarne, Wang Weijing
Kim z vodjo tovarne, Wang Weijing
Oblikovalsko delo v tovarni
Oblikovalsko delo v tovarni

GroVia pralne plenice – GroVia je svetovno priznana znamka zdravju in okolju prijaznih pralnih plenic najvišje kakovosti.

Zakaj so GroVia pralne plenice tako posebne?

  • Edinstven dizajn
  • Okolju prijazni in certificirani materiali (več o tem tukaj ali tukaj)grovia modern cloth diapers
  • Enostavna uporaba
  • Na dolgi rok cenejše kot pleničke za enkratno uporabo
  • Z zavedanjem izdelane v družinskem podjetju na Kitajskem, kjer se trudijo za dobrobit svojih zaposlenih (več o tem si preberite tukaj).

GroVia Hybrid prekrivne hlačke in vpojni vložki

Hybridna plenička dobiva priznanja za inovativno kombinacijo nepremočljivih pokrivnih hlačk s pestro izbiro pralnih vložkov iz večih plasti vpojnega materiala. Vložke po vsaki menjavi operete, hlačke pa tedaj, ko so mokre ali umazane.

“Vse-v-enem” plenice GroVia AiO in O.N.E.

Grovia O.N.E. in AiO plenička sta dve fantastični plenički! Slednjo izberite zaradi njene izjemne vpojnosti ter organskega bombaža, ki se dotika dojenčkove ritke. Prva pa je znana po svoji prilagodljivosti, saj plenička vsebuje tako pritiskače kot ježke, ter že všite vpojne plasti in vložke. Obe plenički se prilegata dojenčku od rojstva do navajanja na kahlico in sta izjemne kvalitete.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.