Sva Barbara in Jernej, dolgoletni parček iz gorenjskega konca, ki se je v letu 2016 nadgradil v družinico. Rodila se nama je punčka Iris, dve leti za njo mali Lan. Da smo popolni, se nam je po treh letih pridružila še Lili. Sama sem diplomirana biologinja, ki je po rojstvu prvorojenke ostala doma, medtem ko je Jernej še nekaj časa hodil v službo, zdaj pa mi pomaga tako poslovno kot zasebno. Poleg družinskega življenja se trenutno aktivno in redno ukvarjava še s permakulturo in vrtičkanjem, gradnjo hiške v okolici Kočevja (kamor smo se maja 2023 tudi preselili) in urejanjem spletnih strani, zanimajo pa naju tudi čimbolj naravno življenje ter ekovaška gibanja po Sloveniji in svetu. Z rojstvom hčerke sva se zaradi pomanjkanja kvalitetne izbire na domačem tržišču odločila za uvoz najprej ene potem pa še ostalih znamk pralnih pleničk ter izgradnjo spletne trgovine www.pralne-plenicke.si.

Zavedati sva se začela, da so plenice za enkratno uporabo velik okoljski in zdravstveni problem, tako iz vidika proizvodnje ter odlaganja uporabljenih plenic kot tudi vnetih otroških ritk. Na dogodkih po celi Sloveniji predavava o prednosti in slabostih pralnih plenic in jih skušava predstaviti na preprost in za uporabnika prijazen način. S širokim znanjem svetujeva in pomagava pri izbiri plenic. Zelo naju veseli, da je vedno več staršev tako kot midva zaljubljenih v pralne pleničke in jih pridno ovijajo okoli otroških ritk.

Pralne plenice so doživele pravi razcvet, odkar smo sami bili dojenčki. Varnostne zaponke, plastične hlačke in povijalne plenice so se umaknile inovativnim in modnim pralnim plenicam, ki so za uporabo enako enostavne kot plenice za enkratno uporabo. Z uporabo pralnih plenic boste zmanjšali količino odpadkov, veliko privarčevali ter otroku omogočili na ritki imeti le koži prijazne materiale. Dojenček bo dišal po samem sebi in ne po kemikalijah. Namestitev, uporaba in pranje so enostavni, pri tem pa vam vedno pomagamo z nasveti in napotki. Zaradi različnih barv in vzorčkov pleničk postane še previjanje zabavno.

Na spletni strani lahko naročite pralne plenice Anavy, GroVia, Puppi, La Petite Ourse, Little Rhino, Geffen Baby, Disana, Petit Lulu, Mother ease, SmartBottoms, Blumchen, BlueBerry, Popolini (…) ter ostale izdelke za dojenčke, malčke in ženske – tudi pralne ženske dnevne vložke in vložke za mesečno perilo.

Pošljeva po pošti oz. dostavljalnih službah ali pa se z vami dogovoriva za osebni prevzem. Prav tako naju lahko po dogovoru obiščete na domu v Mokrem Potoku in se na lastne oči prepričate o kakovosti pralnih plenic. Spremljajte tudi našo prvo stran, kjer objavljam datume in lokacije za pleničarska srečanja.

Tudi pri poslovanju si želiva biti čimbolj “zelena”. Uporabljava že rabljene kartonske škatle, jih ne razdirava ter ob pakiranju zalepiva s papirnatim lepilnim trakom. Ne kupujeva nobenih plastičnih polnil. Veseli naju, da velika večina pleničk in hlačk za odvajanje tudi k nama prihaja v minimalni embalaži ali pa popolnoma brez nje.

*** KONTAKTNI PODATKI  ***

Šapa, Jernej Čater s.p.

Mokri Potok 4

1338 Kočevska Reka

Slovenija

 

IBAN: SI56 0400 1004 9316 147        BIC/SWIFT: KBMASI2X

IBAN: DE96 1001 1001 2629 9631 60         BIC/SWIFT: NTSBDEB1XXX

e-mail: info@pralne-plenicke.si

tel: 040 477 667 (Barbara)

Facebook stran

Instagram stran

 

Davčna številka (VAT number) SI 89887433
Matična številka (Registration number) 7025432000

DOBRODELNOST

Zaenkrat sva dobrodelna le zasebno, a upava, da bova v prihodnosti delovala na tem področju tudi kot podjetje. Nekaj blagovnih znamk, ki jih imava v svoji ponudbi, pa sodeluje z različnimi društvi ali organizacijami , oz neposredno pomaga družinam. GroVia (The Natural Baby Company) družinam v stiski za 2 leti posodi zalogo pralnih pleničk. Prav tako donirajo organizacijam, ki posojajo pleničke ali pa zbirajo sredstva in pleničke za družine, ki jih je prizadela naravna katastrofa. BumGenius (Cotton Babies) prav tako zbira in podarja pleničke. SmartBottoms sodeluje z organizacijo Jake’s Diaper, ki popravlja in podarja pleničke. Izdelali so tudi pleničke z namenom pomoči žrtvam naravnih katastrof. Mother ease in Geffen Baby pleničke podarjata organizaciji The Cloth Option.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja