Katero GroVia pleničko izbrati?

Katero GroVia pleničko izbrati
Katero GroVia pleničko izbrati? – Pralne plenice so doživele pravi razcvet, odkar smo sami bili dojenčki. Varnostne zaponke, plastične hlačke in povijalne plenice so se umaknile inovativnim in modnim pralnim plenicam, ki so za uporabo enako enostavne kot plenice za enkratno uporabo. Če upoštevamo to in še ostale razloge zdrave pameti, ni nič čudnega, da so moderne pralne plenice postale tako popularne. Vendar, a poznamo bistvene razlike ter prednosti in slabosti različnih tipov pralnih plenic? O tem pišemo tukaj..

Katera GroVia pralna plenica je za vašega malčka primerna

GroVia Hybrid – z ježki ali pritiskači

grovia-hybrid

GroVia All In One & GroVia All in One NB

grovia-aio

GroVia O.N.E.

grovia-one

Stil

vse v dveh vse v enem vse v enem

Sistem

Dvodelni sistem nepremočljive pokrivne hlačke in izbira med različnimi pralnimi vložki iz večih plasti vpojnega materiala Enodelni sistem nepremočljive pokrivne hlačke so sešite skupaj z pralnim vložkom iz večih plasti vpojnega materiala Enodelni sistem nepremočljivim pokrivnim hlačkam se pripneta en ali dva vložka, odvisno od željene vpojnosti.

Zapiranje

Na izbiro so ježki ali pritiskači Raztegljiva krilca s pritiskači Na eni plenički je možen preklop med pritiskači ali ježki

Vpojnost

Omogoča izbiro med različnimi vložki za večkratno uporabo iz blaga ali pa okolju prijaznega vložka za enkratno uporabo. Pralni vpojni vložek je sešit s hlačkami v enodelno pleničko Vpojni plasti v sami plenički pridružila tudi dva vpojna vložka s kanalom za preusmerjanje tekočine – kljub temu, da sta tanjka sta zelo vpojna

Zunanjost

Vodoodporni termoplastični uretan (brez topila in formaldehida!) Vodoodporni termoplastični uretan (brez topila in formaldehida!) Vodoodporni termoplastični uretan (brez topila in formaldehida!)

Notranjost

Pralni vložek, ki se pripne v hlačke (na izbiro – vložek za večkratno uporabo, vložek za enkratno uporabo ali pa predhodno zložena in sešita plenica iz bambusa) Že všit pralni vložek iz 100% organskega bombaža Plast 100% organskega bombaža pod 100% poliesterskim mikroflisom.Skrita notranja plast: 100% poliester.

Velikost

dojenčki od 3,6kg do več kot 13,6kg dojenčki od 4,5kg do več kot 13,6kg (na voljo so tudi AiO pleničke prav posebej za novorojenčke) dojenčki od 4,5kg do več kot 15,5kg

Prileganje

Odvisno od vložka, ki se ga uporabi, vendar je hibridna plenička vseeno širša od »vse v enem« pleničke. Pleničke se zaradi stranskih pritiskačov najlepše prilegajo in so primerne tudi za bolj suhe dojenčke Najbolj prostorna GroVia plenička

Pranje

Nepremočljive pokrivne hlačke se lahko večkrat uporabi, preden se jih da v pranje. Vpojni vložki pa se operejo po vsaki uporabi. Prednost je hitrejše sušenje ter manjše zavzemanje prostora v pralnem stroju. Učinkovito pranje in sušenje. Priporočamo redno pranje.

Zanimivost

Nepremočljive pokrivne hlačke so ODLIČNA plavalna plenička! Zaradi raztegljivih krilc se lahko uporablja tudi kot pleničko za odvajanje. Odlična nočna plenička tudi za največje polulančke.

PREDNOSTI

Različne absorbcijske možnosti, primerno za vsak življenski stil, enostavno pranje, boljše prileganje kot prefolds s prekrivnimi hlačkami, nepremočljiv zunanji del pleničk. Praktično, enostavno, velika izbira, vse je v eni plenički. praktično, enostavno, velika izbira, vse je v eni plenički.
SLABOSTI   Srednja cena, večkrat uporabljena plenička (prekrivne hlačke) se lahko pri novorojenčkih umaže. Nekoliko višja cena (a vseeno ceneje kot pa pleničke za enkratno uporabo), več plasti se počasneje suši.

Nekoliko višja cena (a vseeno ceneje kot pa pleničke za enkratno uporabo), več plasti se počasneje suši.

grovia plenice

***

grovia-hyrbid-aionb

Isti 4-kilogramski novorojenček v dveh različnih pleničkah – primerjava med GroVia Hybrid (hibridno pleničko) in GroVia All in One (vse v enem) za novorojenčke

GroVia pralne plenice - modeli
GroVia pralne plenice – modeli

***

Prednosti in slabosti zapenjanja plenic na pritiskače ali na ježke

  PREDNOSTI zapenjanja pralnih plenic na PRITISKAČE:
 • Z njimi lahko nekaterim dojenčkom bolje prilagodimo pleničko.
 • Se ne uničijo tako hitro kot ježki (ti lahko zgubijo funkcijo, če se prevečkrat prilepijo na stvari, na katere nočemo, da se prilepijo). Lahko rečemo, da so večni.
 • Malčki se težje naučijo, kako jih odpeti in posledično sneti pleničko.
SLABOSTI zapenjanja pralnih plenic na PRITISKAČE:
 • Težje se je nanje privaditi in se naučiti, katere speti za najboljše prileganje.
 • Kričečim, kobacajočim dojenčkom in malčkom, ki želijo pobegniti pred previjanjem je težje pravilno speti pritiskače (novorojenčki so pri miru 🙂 – zato so kar zalogaj za varuške, stare starše, atije, vzgojitelje v vrtcih…
PREDNOSTI zapenjanja pralnih plenic na JEŽKE:
 • Zapenjajo se tako lahko kot plenice za enkratno uporabo.
 • Lažje za uporabo za novopečene mamice, atije, stare starše, varuške, vzgojiteljice…
 • Ker jih je lažje namestiti, jih lahko oblečemo in zapnemo tudi pri malčku, ki stoji, namesto da bi ležal.
SLABOSTI zapenjanja pralnih plenic na JEŽKE:
 • Če ježke ne pospravite pravilno v zato namenjene zanke (GroVia hibridne hlačke) ali pleničke ne zapnete pred pranjem (plenice na ježke ostalih firm), ali pa so ježki že malo obrabljeni, se prilepijo na ježke ostalih pleničk. Prilepijo se tudi na nekatere druge materiale in vežejo “smetke”. Sčasoma se obrabijo.
 • Ker jih je hitro in enostavno odpeti, se tega lahko naučijo tudi vaši mački.
 

One thought on “Katero GroVia pleničko izbrati?

 1. Pingback: Pralne plenice GroVia - prva izkušnja - Mami je doma

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.