Živjo!

Uporabljam pleničke BumGenius Elemental Joy, GroVia Hybrid prekrivne hlačke in GroVia prefolde kupljene pri vas.

Žepaste pleničke Elemental Joy so mi predvsem priročne za na pot ali kot nočne pleničke, saj so zelo enostavne za uporabo. Glede na potrebe se vpojnost pleničke enostavno prilagodi, tako jih napolnim z navadnimi tetra pleničkami, kadar potrebujem tanjšo pleničko, ki omogoča več gibanja, ali pa prefoldom in vložkom, če želim zelo vpojno nočno pleničko. Ker imam otroka najraje čimvec v pleničkah iz naravnih tkanin, pa uporabljam tudi prekrivne hlačke s prefoldi.

GroVia prekrivne hlačke so opazno bolj udobne kot podobne prekrivne hlačke v moji lasti, saj imajo debelejše elastike in zato manj tiščijo, pleničke na ježke pa imajo tudi zelo nežen tekstil na predelu trebuščka (namesto trdih plastičnih ježkov). GroVia prefoldi so izredno vpojni in mehki, ter primerni za uporabo tako z žepasto pleničko kot s prekrivnimi hlačkami. Sama sem izredno zadovolja s to kombinacijo pleničk.

Mojca
Pozdravljeni!
 
Hm, kar ne morem se dokončno odločiti za najljubšo, ampak do sedaj se nama najbolje obnesejo pocket – žepaste pleničke (se menda vidi po naročilih :)). Tudi z Elemental Joy sem zelo zadovoljna! (Rada jih prilagodim po svoje. Kaj naj rečem: tudi pri kuhanju se nikoli čisto ne držim recepta. ;)) 
 
Poleg žepastih so mi Freetime tudi super, ker se uporabijo podobno kot pleničke za 1x uporabo in bojo atiju verjetno bolj odgovarjale, ko bo kaj več previjal. (Dovolj so preproste, da ga bom prepričala, da niso noben bavbav in da ne bo vzel tiste za 1x.) Če bo tako, bom takrat po potrebi se kaksno dokupila. Mi je pa pri slednjih tudi všeč izdelava – dobro zadržijo vse notri. In vložka sta vredu – ni preveč ne premalo za običajno uporabo, pa lahko se še doda.
 
Moram reči, da se veselim poletja, ko bom to pisano rito gledala samo v plenički. 🙂
Pohvalila bi tudi vašo spletno stran in vse opise ter napotke. Z njihovo pomočjo sem končno spoznala, kako prav nastaviti in poviti pleničko. 
Hvala se enkrat in lep pozdrav!
Kristina

… Tudi po trikrat na dan grem na vašo stran in si kaj preberem in ogledujem vse te lepe barve. (Ali pa gledam naše kako se sušijo na stojalu …) Vsi okoli mene se čudijo, kako sem lahko tako navdušena nad njimi. 🙂

Res sem vesela, da po prvem razočaranju nisem odnehala/obupala in poskusila še vaše pleničke. Sicer so mi sedaj tudi te prve pleničke, ki jih imamo, kar všeč, ampak vseeno razmišljam, da bi kakšno prodala in kupila še kakšno BG ali GV.

Navdušenje in zadovoljstvo je pa še toliko večje zato, ker odkar smo povsem preklopili na pralne, nimamo več vnete ritke (morda občasno kakšna rahla rdečica zjutraj, ampak to je najbrž zato, ker je koža toliko časa čez noč izpostavljena mokroti?!).

Nastja

Pozdravljeni!

Sem se odločila, da malo poročam o uporabi pleničk.

Sredi poletja sva dobila deklico. Po tem pa sva več kot en mesec čakala, da se je malo poredila in da sva začela z uporabo pleničk, ki sem jih kupila. 
Nad njimi sva navdušena in zaenkrat nimava nobenih težav. Na začetku je mogoče kje malo puščalo, pa sva se navadila in naučila pravilno namestiti.
Edino kar se je meni zgodilo je bilo to, da se je v stroju poleg pleničk znašla temno rdeča majica. In sedaj imamo roza pleničke. ?
Hvala za pomoč pri izbiri.
Špela

… Na izgled mi vse delujejo zelo udobne, pa tudi čudovite so videti. Doma že imamo pralne pleničke ene izmed slovenskih znamk, vendar me niso najbolj prepričale, zato preizkušamo še druge. Ker s prvimi nismo najbolj zadovoljni (saj so velike in okorne, vsaj na dvomesečni ritki) nisem upala naročiti vseh naenkrat za preizkus.

Upam, da nam bodo všeč. Za preizkus vaše pleničke sem se odločila zato, ker izgledajo enostavne za uporabo – namestitev pleničk, ki jih imamo doma, s prekrivnimi hlačkami je namreč precej “zamudna”.  Če nam bodo pa vaše odgovarjale, jih pa še naročimo (skupaj z ostalimi modeli). Potrebujemo namreč neko alternativo, saj je ritka in koža naše dvomesečne deklice večino časa rdeča…

Živijo! Sicer smo se pri zadnji GroVia akciji držali nazaj… Nam pa naša zaloga super služi ? mož prav jamra, če moramo posečt po plenicah za 1x uporabo (daljši dopust) ? hvala za vaša prizadevanja, da gre novička o “modernih” pralnih plenicah vedno bolj naokrog.

Hvala, Martina

Pozdravljena Barbara!

Danes je bil pa pri nas doma en lep začetek dneva… Moj “možek” (njegova odsotnost v tem dopoldnevu je pomembna zaradi ponovnega prihoda poštarja )je šel na šiht, jaz pa sem se zbudila ob najlepšemu fantu na svetu  (ki mu je precej podoben, samo kar je namesto gat imel na ritki prekrivne hlačke)… in ko že misliš, kako srečna si v tem trenutku… pozvoni še poštar z novim paketkom pralnih pleničk 🙂

Hvala tudi za ponovno sporočilce… Vaš odnos je tako zelo pozitiven, da človeka zagrabi, da bi takoj šel spet na spletno stran in z veseljem naročil še 😀

Upam, da se nama Grovia AIO obnesejo, ker so čudovite (poleg tega so naši novopečeni babici fuuul všeč rdeče in upa da jih še naročim…saj veste…za takrat ko bo mali pri njej v varstvu 😉 ) ! Prekrivne hlačke so pa itak top in sem z njimi zeeloo zadovoljna!

Hvala in lep pozdravček iz Kočevja

Sabina in mali ritek Mateo

In pa sem rekla, da se ti morem prav zahvalit, da si mi pomagala na poti do pralnih pleničk..Ne vem, ali bi se enako odločila, če ne bi naletela nate.

Sama ideja je prišla kar tako en dan v zadnjih mesecih nosečnosti zgolj kot misel..In res ne vem, če bi ne prej obupala v poplavi različnih možnosti, če mi ne bi ti tako prijazno odgovorila na sto mojih vprašanj.

Tako da, HVALA ker nas mamice usmerjaš na pot k bolj zdravim ritkam in čistejšemu okolju.

Bernardka

Zdravo Barbara,

samo sporočam, da je paketek učeraj res prispel, upam da bova z novopečenim atijem ustrajala, za kakšen nasvet pa se po potrebi obrnem tudi k vam. Mimogrede pleničke so tako simpatične, da se kar zaljubiš vanje ??

Lep dan še naprej in lepe praznike,

Ana

Barbara, lepo pozdravljena! 🙂

Se opravičujem, ker se tako pozno javljam nazaj, pa vseeno – bolje pozno kot nikoli. Paketek je prišel tako, kot ste obljubili in nad pleničkami sem navdušena – zaenkrat niso še sprobane, ker je majhna ritka še v trebuščku … sva pa s partnerjem navdušena in se vam zagotovo še javimo.

Najlepša hvala za prijaznost in sporočilce, ki je bilo na roke napisano zraven, v paketku. Zelo, zelo lepo od vas… Smo zagotovo še na vezi… do takrat pa vam želim veliko uspeha s pleničkami in vse lepo 🙂

Sabina

Juhuuuuuu, sem jih danes zjutraj dobila in prvic oprala. Pocasi bodo dovolj suhe za drugo rundo. Ne bi si mislila, da bom kdaj tako navduseno prala in zlagala plenice. ? pa velika zasluga temu gre vam, da ste organizirali tisti srecanje v mb. Sem mislila, da so pralne plenice nek velik bav bav in komplicirana zadeva, pa sploh niso. Sem tudi ze nabavila pralne krpice za dojencka, pralne blazinice za dojenje in pralne dnevne in menstr. vlozke. In sem cisto navdusena. Pa se nekaj prijateljic je zdaj resno zacelo razmisljati o pralnih plenicah. ?

Katarina

 

***

EVOLUCIJA DREKCA – Neža Marolt

Ker se vas ogromno nosečk sprašuje, kako je s kakcem ali smrdijo plenice, kaj sploh pričakovati? Vam napišem, kako to izgleda, meseci so samo informativno, tako je bilo pri nas, vsak otrok pa je drugačen….

0. ZAČETEK ŠTETJA – MEKONIJ

z njim smo opravili v porodnišnici, je pa črn in lepljiv. takrat je imela za enkratno uporabo in mnogo staršev se odloči, da to fazo zaključijo in potem na pralne, ker se težje opere.

1. izključno dojen 0-3m – MEDENI TEDNI

V tej fazi izgleda kakec kot nekakšna prežganka (juha), tekoče, plavajo taki mali koščki kot kaj sesirjenega. ponavadi pridejo v obliki eksplozij in to je tisti slavni kakec čez cel hrbet (v plenicah za enkratno, v pralnih tega praktično ni). ta kakec ne smrdi, lahko jih imate v kopalnici, tudi urin praktično nima vonja. če odmislimo eksplozije, so to takšni medeni tedni za “perice”, pokakano vržeš v škaf/vrečo in potem direktno v stroj, spere se vse, sonce pobeli flekce, življenje je enostavno.

2. izključno dojen 3-6m – KOLONIZACIJA

Potem se tam nekje pri treh mesecih začnejo slinit in vsa žlahta vam začne napovedovati zobke (tudi meni, pa pri 11m še nismo dočakali prvega), sočasno nekje ugotovijo, da imajo roke in da je fino dati roke v usta, pa potem prijemati igrače in jih dajati v usta. S tem pravzaprav začnejo v svoje črevesje naseljevati vse možno, in kakec se v roku nekaj tednov iz prežganke spremeni v golaž, postane gostejši, temnejši (iz rumene v bolj rjavkasto) in vonj tudi niso več ravno kamilice. Ampak še vedno je to dokaj enostavna faza, lahko gre direktno v škaf/vrečo in potem vse v stroj.

3. prva gosta hrana 7-9m – OMG

Jaz sem ji uvajala po BLW, gre malo bolj počasi, pač z otrokovim tempom in ne z obrokom 150g. Zdaj v svoje telesce dobijo nekaj čisto novega in črevesje se mora tudi na to prilagoditi. Ta prehodna faza, ko se še precej dojijo, pa vseeno kaj gostega že zaide v njihov želodček. Tisti golaž iz prejšnje faze se še malenkost zgosti, poleg pa pridejo še koščki neprebavljene hrane, brokoli… po svoje je zanimivo, ker tako vidiš, kaj je dejansko pojedel, po drugi strani bi najraje vse skupaj vrgel stran (ker vaš pralni stroj ne mara koščkov brokolija). Če ste kdaj razmišljali o nakupu linerjev – zdaj je pravi čas, za naslednjih nekaj tednov bodo vaš najljubši izdelek. Pa mogoče še robčki za enkratno, pa toaletni papir… (to je tudi čas, ko se začnejo plazit in ni boljše zabave kot pobeg med previjanjem. Halo, kdo bi pa ležal na hrbtu, če lahko dirkaš po kuhinji.)

4. ko dojenje pade na drugo mesto – KLOBASICE

Potem ko jih gosta hrana zanima veliko bolj kot dojenje in njihovo črevesje že cveti kot spomladanski travnik, posveti luč na koncu tunela in se začne obdobje klobasic. To je spet krasen čas, ko pač streseš potičko v wc in plenico vržeš v vedro in nato v stroj. Če dovolj hitro ugotoviš, da je kakal in previješ, preden se usede, je tudi z umivanjem minimalno dela. Klobasice znajo tudi smrdeti, barvo spreminjajo od črne (borovnice), prek zelene (špinača), roza (pesa), do klasičnega odtenka rjave. Ampak s temi ni več dela, potegneš vodo in čao!

Razen tiste prehodne faze (ampak do tja imate že 6m izkušenj s pralnimi), se ni ničesar bati in pralne plenice so super enostavne. Če imate voljo, raziščite t.i. brezpleničarstvo ali elimination communication, tudi če se vam zdi, da to pa res ni za vas. Mi smo pri 3 tednih začeli s kahlico in sicer samo za kakce, ker za kaj več jaz nisem imela volje. Hitro se je navadila, potem se ji je še prebava uredila na eno kakanje zjutraj in par mesecev je bilo izi, potem z uvajanjem je bilo tudi na tem področju malo kaos. Presenečenja so se vrstila (linerji!!!), ampak potem se je spet uredilo, pa tudi naučila se je “povedat”, da jo kakat in jo takrat damo na kahlico.

Tako, upam, da bo komu koristilo. Pralne plenice so zakon, kakec pa ni noben bavbav.

***